• Janne Vikman

ASIAPOLITIIKKA STRIKES BACK

Updated: May 7

Populismista ja kilpailijoiden pilkkaamisesta on tullut aikamme poliittisen keskustelun sääntö, ei poikkeus, ja se hankaloittaa tehokasta yhteiskunnan kehittämistä. Poliittisen aktiivisuuteni tärkeimpiä tavoitteita on pyrkiä vaikuttamaan siihen, että politiikka muuttuisi asiallisemmaksi ja rehellisemmäksi.

Politiikkaan kuuluu huumori ja vastapuolelle naljailu, mutta mielestäni se on mennyt yli. Uhkakuvien rakentelu ja asioiden vääristely (spinnailu) keräävät suurimman näkyvyyden, jonka alle laadukas keskustelu jää. Vastapuolen servaamisesta on tullut ihailtu saavutus ja usein mitä ilkeämmin, sen parempi. Tämä ei voi mitenkään edistää Suomen etua, vaikka tyydyttää varmaan jonkunlaisen tarpeen juuri siinä hetkessä.


Hyvänä esimerkkinä populismista Helsingin kaupungin kontekstissa on keskustelu Malmin lentokentästä. Toiselta puolelta väitetään, että Malmi on vain muutaman harrastelijan pikkupuuhastelua ja Malmin puolustajien yksi pääargumenteista on, että Malmin maaperä olisi niin huonoa, ettei sellaiselle maaperälle ole koskaan missään rakennettu. Kumpikaan näistä väitteistä ei pidä paikkaansa, mutta ne elävät vahvana keskustelussa. Se, mitä itse toivoisin, olisi keskustelu asiasta samaan tyyliin, kuin Ylioppilaslehti asiasta kirjoitti. Punniten faktoja ja ymmärtäen vastapuolta.

Olen pyrkinyt rakentamaan asiallisen keskustelijan brändiä Twitterissä ja lupaan rakentaa sitä myös Helsingin kaupunginvaltuustossa, jos minut sinne valitaan. Politiikka on vastakkainasettelua, mutta todellisuudessa sillanrakentajat vievät suurimmat muutokset läpi. Haluan muutosta repivään keskusteluun, koska haluan muutosta parempaan Helsingille ja tälle maalle. Muitakin muutoksen tuulia on ilmassa, kun Facebookin huutokonsertiksi muuttuneen Oikeistofoorumin kilpailijaksi luotiin Maltillinen oikeistopolitiikka -ryhmä, jossa jäsenten on sitouduttava asiallisuuteen. Lähde kanssani viemään muutosta eteenpäin ja anna äänesi minulle kuntavaaleissa!


Tässä muutamia Twitter-ketjuja, joissa koen onnistuneeni pohtimaan asioita rakentavasti ja asiallisesti:


Tulevaisuuden sinipuna

EU:n elvytyspaketti

Kaipolan tehtaan sulkeminen ja elinkeinopolitiikka


Jos asiallisuus ja rakentava ote kiinnostaa, Seuraa-nappi on vain parin klikkauksen päässä.


Rakentavan asiallisin terveisin,


Janne Vikman

Kokoomuksen kuntavaaliehdokas Helsingissä


Kuntavaalit 13.6.2021

Ennakkoäänestys 26.5. - 8.6.2021